Trimite unui prieten
Numele tau*
Numele prietenului*
E-mail prieten*
08 august 2008

Informatii generale despre Spyware, Calul Troian, Virusi

Spyware

Este orice program care strange informatii de la un client fara cunostinta acestuia prin intermediul conexiunii Internet.
De obicei programele spyware sunt folosite in scopuri publicitare. Aplicatiile spyware sunt de obicei o componeneta ascunsa a programelor care pot fi downloadate in mod gratuit de pe internet; totusi, trebuie mentionat ca majoritatea aplicatiilor nu sunt insotite de spyware.
Odata instalat, spyware-ul monitorizeaza activitatea clientului pe internet si transmite informatii catre altcineva. Spyware poate strange informatii si despre adrese de e-mail sau chiar parole si numere de carduri de credit.
Spyware este similar unui cal Troian, in sensul ca este instalat de catre clienti fara ca acestia sa stie acest luncru, atunci cand isi instaleaza diferite tipuri de programe. Un mod obisnuit de a deveni vicitima unui spyware este downloadarea unor programe destinate schimbului de fisiere intre utilizatori.

Calul Troian
Este un program care pare a fi legitim, dar care efectueaza unele activitati ilicite atunci cand ruleaza. Poate fi folosit pentru localizarea parolelor dumneavoastra sau pentru a face sistemul mai vulnerabil la intrari viitoare. Poate chiar sa distruga programe sau date aflate pe hard disk.
Un Troian este similar cu un virus, cu exceptia faptului ca nu se multiplica. Troianul sta in computer si produce pagube sau permite altcuiva aflat pe un site sa preia contolul computerului respectiv. Troianii sunt inclusi cel mai adesea in atasamentele unui joc gratuit sau a unui alt astfel de produs.

Virusul
Este un program ascuns intr-ul alt program inofensiv. Virusul se multiplica, iar propriile copii sunt inserate in alte programe carora le produc pagube (precum distrugerea de date).